VELKOMMEN TIL SETER BRYGGE!

   FISKE  -  FAMILIEFERIE  -  NATUROPPLEVELSER   

 

GERAINT WATKINS & THE MOSQUITOES

Seter Brygge, fre 11. og lør 12. August kl 21
 
Billetter kr 300,-, selges ved inngangen.
Billetter for begge kvelder kr 500,-
Vipps evt på forhånd til Kongo Sætervik U.I.G nr 501604
 
Seter-vennen og waliseren Geraint Watkins gjør sitt 9. besøk på Seter, siden debuten med Balham Alligators i 1989. Den gang var det starten på de årlige høstkonsertene i Kongo i 30 års perioden 1989-2019. Til tross for alle besøkene, er det faktisk første gang Geraint kommer med sitt eget band fra London. I tillegg kommer bandet eksklusivt over til Seter Brygge i ens ærend, for å spille i forbindelse med at PER CHARLES SÆTHER fyller 70 år!  Så dette er faktisk litt av en begivenhet!
 
For de som ikke har kjennskap til Geraint, så er han en glimrende piano, orgel og trekkspiller, han synger og er en dyktig låtskriver. Stilmessig beveger han seg innenfor tidlig rock & roll, litt country og blues, samt rythm  and blues, men har også i den senere tid begynt å leke litt med jazzen. Han en av de store bakmennene innenfor rock & roll og blues, og har spilt live og på plate med en uendelig mengde verdenskjente artister de siste 40-50 årene. Vi nøyer oss med å nevne: Dave Edmunds, Nick Lowe, Shakin Stevens, Van Morrison, Mark Knopfler, Status Quo, The Who, Roger Daltrey, Bill Wyman, Paul Young, Tom Jones, Paul McCartney, Rory Gallagher, Peter Green og Eric Clapton. Geraint har gitt ut en rekke album selv, den første allerede i 1979, og den nyeste nå i 2023, "Aide-memoire"  som er et glimrende retrospektivt album, som speiler hele karrieren hans.
Bob Dylan er fan, og kaller Geraint "the best english pianoplayer, til tross for at han er waliser.
 
Geraint sitt band består av durkdrevende ringrever fra Londons musikk og plateproduksjon.
 
Paul "Bassman" Riley: bassist som også er litt av en Seter-venn. Dette blir hans 5. besøk siden han var her første gang i 1995,  da med Balham Alligators. Foruten å spille bass, er Paul også en høyst anerkjent plateprodusent. Paul har turnert, produsert og spilt på plater med bla Carlene Carter, Nick Lowe, Dave Edmunds, Elvis Costello, Paul Carrack, Squeeze,  Kirsty MacColl og Johhny Marr fra The Smits. Paul har ogsåi en årrekke spilt med en mengde pubrock-band rundt omkring i London og UK.
Malcolm Mills: trommeslager som først og fremst er kjent som plateselskap driver og eier. Malcolm og Paul startet opp og drev plateselskapet Proper Records, som er det største uavhengige plateselskapet i England. Malcolm er i dag fortsatt styreleder for dette selskapet. For noen år siden startet han et lite plateselskap - Last Music Company. Dette for å gi ut plater med artister som spesielt appelerer til han. Av artister som gir ut plater på LMC, kan nevnes Jimmie Vaughan, Bill Kirchen og selvfølgelig Geraint. Malcolm driver og eier dette plateselskapet fortsatt.
Martin Winning: en glimrende saksofonist som også har spilt med flere verdens-artister. Her kan nevnes Ray Charles, Van Morrison, Roger Daltrey, Chris Farlowe, Nick Lowe og ikke minst Tanita Tikaram, som Martin fortsatt er med i hennes turneband.
Oliver Darling: en framifrå gitarist som er den klart yngste i bandet med sine 35 år.
Men Oliver har allerede vært fast gitarist i bandet til Imelda May siden 2015, og han har også spilt i bandet til kjente navn som Mike Sanchez, Tanita Tikaram og medlemmer av Biena Vista Social Club. Oliver turnerer flittig med sine bandkonstellasjoner i London og Storbritannia forøvrig, når han ikke er ute med Geraint og Imelda May.
 
Regn med to kvelder på Seter Brygge med eksklusiv og heftig god gammel rock & roll, blues og rockabilly.
Dette er musikk som en godt kan svinge seg til for de som ønsker det.